Wie is nou die Helma ?

Mijn naam is Helma Elzer. Ik ben getrouwd, woonachtig in Groningen, heb geen kinderen en huisdieren, maar wel genoeg vrije tijd om mijn creatieve hobby’s uit te oefenen.
Hobby’s heb ik te veel om op te noemen.
In mijn woonwijk ben ik, met drie vriendinnen, actief voor een creatief café. Hiervan krijg ik veel energie.
Al lange tijd ben ik op zoek naar iets voor mezelf.

Als kind ben ik altijd creatief bezig geweest. Dit voorbeeld kreeg ik van mijn moeder mee.
Op school vond ik het creatieve gedeelte het mooiste, ik leerde daar breien en de ene na de andere trui werd gebreid.
Haken en andere creatieve hobby’s heb ik mezelf geleerd door lezen, proberen en opnieuw beginnen.
Diverse creatieve cursussen en workshops heb ik gevolgd. Ik ben steeds meer bedreven geraakt in de verschillende hobby’s.

In 1992 ben ik begonnen met keramiek schilderen. Na het volgen van een workshop raakte ik hierdoor geïnspireerd en ben ik ermee verder gegaan. Uiteindelijk gaf ik zelf workshops in keramiek schilderen. Dit werd een groot succes. Ik kreeg de kans om vijf dagen naar Amerika te gaan, een kans die ik niet voorbij liet schieten, en ook daar heb ik verschillende workshops gevolgd.

Vanwege mijn gezondheid was ik genoodzaakt om alles op een lager pitje te zetten. Je merkt dan al snel dat de sociale contacten verloren gaan. Ik miste dit enorm en ging weer op zoek naar wat mijn drijfveer was. Na het volgen van een workshop stippen op porselein wist ik weer gelijk wat mijn passie was, hier wilde ik mee verder! Direct ben ik er mee aan de slag gegaan. Een mooie kamer werd omgetoverd tot hobbykamer.

Het is mijn passie om mijn creatieve inspiratie over te dragen aan andere mensen. Samen ontspannen bezig zijn, met heel veel plezier en gezelligheid, waardoor er verbindingen worden gelegd en nieuwe contacten worden gemaakt.
Creatief bezig zijn is een verrijking voor iedereen, elk mens en elke creatie is uniek, en zo is mijn levensmotto ook geworden:

‘STA OP EN SCHITTER!’                 ‘JE MAG ER ZIJN!’